ÜZLETÜNK: 1135 BP., XIII. KER., FRANGEPÁN U. 91. | ideiglenes nyitvatartás: H: 10:00-14:00 és Sze: 10:00-14:00. | +36-30-758-5520 vagy +36-30-234-5151

A papírtáska tíz szokatlan felhasználási módja

papírtáska felhasználási módjai

Mindannyian tudjuk, hogy milyen hasznos lehet, ha otthon vagy az irodában megtartjuk az újrahasznosítható papírtáskák készletét, hiszen ezek nagyon sok hasznos célt szolgálhatnak.

A papírtáskák ugyanakkor néhány szokatlan helyzetben is kisegíthetnek bennünket, amelyek során feltételezni sem mernénk, hogy hasznunkra válhatnak, és mégis.

Összeállítottuk ezeknek a helyzeteknek a rövid listáját, a továbbiakban nézzünk néhányat a mi kedvenceinkből – melyik a te kedvenced közülük?

1. Vasalás

Ha a vasalódeszkánk borítója kopottá válik, és nincs elegendő időnk vagy pénzünk, hogy kicseréljük, akkor átmeneti megoldásként helyezzünk egy benedvesített papírtáskát a vasalódeszka tetejére – ez lehetővé teszi, hogy legalább egy pár inget kivasalhassunk.

2. Gyümölcsérlelés

Sok gyümölcsfajta, mint például az őszibarack és a szilva, gyorsabban megérik, ha papírtáskába helyezzük. Az érett gyümölcs egy etilén nevezetű természetes gázt bocsát ki magából, amelyet a papírtáska elzár, felgyorsítva ezáltal az érési folyamatot, miközben továbbra is lehetővé teszi a szellőzést.

3. Tisztítórongy

Feltöröltük a padlót, ami ragyogóan tiszta, de hogyan távolítjuk el a port a felmosórongyról? Próbáljuk jól belegyömöszölni a felmosórongy fejét a papírtáskába, és rázzuk meg erőteljesen. Hagyjuk egy pár másodpercig a felmosórongyot a papírtáskában, hogy a por leülepedhessen, majd távolítsuk el a papírtáskát, és dobjuk a szemétbe. Nem egy tökéletes módszer, de meglehetősen hatásos.

4. Komposzt

A földigiliszták jót tesznek a komposztnak, és kevés olyan dolog vonzza őket jobban a halmunkhoz, mint néhány szakadt papírtáska. Az egyetlen dolog, amelyet jobban kedvelnek, a karton.

5. Hóeltakarítás az autóról

Amikor hóelőrejelzésről értesülünk, helyezzünk néhány papírtáskát az autónk szélvédőjére, becsomagolva az ablaktörlőket, illetve a visszapillantó tükröket is. Amikor eláll a havazás, egyszerűen húzzuk le a papírt, és gyönyörködjünk a teljes mértékben tiszta üvegben, hogy a szomszédokat megegye a sárga irigység!

6. Ejtőernyők

Egy kis ’készítsd magad’ tevékenység ollóval és szögekkel felszerelve lehetővé teszi, hogy a gyerekeink számára egy kitűnő játékot készíthessünk: mini ejtőernyőket papírtáskákból. Tökéletes hobbi egy esős napon.

7. Festés

Néhány papírtáska felmorzsolása és festékbe mártása érdekes hatást kelthet, amikor ihletet keresünk – akár a vásznon akár a falon jól mutathat.

8. Gyomelhárítás

Mielőtt elhelyezzük a talajtakarót, melléklépésként tegyünk egy papír réteget a talajra, hogy megakadályozzuk a gyomok szerteágazását.

9. Bábjáték

Egy másik szórakoztató ötlet, ha esik az eső, hogy készítsünk kézi bábokat a papírtáskákból. Kerítsünk egy nagy kartondobozt, és könnyedén előállíthatunk egy színpadot is.

10. A csuklás elállítása

A papírtáska használatának módszerei közül a mi első számú kedvencünk a csuklás abbahagyása. Fújjunk bele a táskába és közben nyomogassuk a széleit, hogy bent tartsuk a levegőt. Ezután osonjunk a csuklás-szenvedő háta mögé, aztán Bú, ijesszük jól meg. És máris megoldottuk a problémát. Remélhetőleg…

Van még ötlete, mire lehetne még felhasználni a papírtáskákat?

A cikk eredeti forrása: paperbagco.co.uk blog oldalán olvashatja el.